0%-os hitel KKV-knak (GINOP Plusz 2024) - Max-Tech Solar
2085 Pilisvörösvár, Bécsi út 30.
2024. május 14.

0%-os hitel KKV-knak (GINOP Plusz 2024)

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram kiváló lehetőséget kínál számos vállalkozás számára, mivel kiemelten támogatja a megújuló energiaforrásokat. Ne maradjon le a lehetőségről, kérjen pár másodperc alatt weboldalunk segítségével árajánlatot, hogy első kézből értesülhessen a részletekről!

Szakértő kollégáink segítségével díjmentesen felmérheti, melyik zöld beruházás lenne az ideális választás az Ön számára: napelem, hőszivattyú, elektromos autó töltő vagy akár ezek kombinációja.

A hitelprogram segít a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak a termelékenységük és hozzáadott értékük növelésében, kiemelten a technológiai és szervezeti megújítások által. Támogatja a vállalkozásokat abban is, hogy modern termékeket és szolgáltatásokat fejleszthessenek, és beruházzanak megújuló energiaforrásokra épülő, energiahatékony technológiákba. A kamatmentes hitel felvétele után kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, valamint előtörlesztési és szerződésmódosítási díj nem kerül felhasználásra. A projekt megvalósításának határideje a hitelszerződés megkötésétől számított másfél év, amely indokolt esetben további 6 hónappal meghosszabbítható.

Minimum 10 millió és maximum 100 millió forint. A kérelmezhető hitelösszeg nem lehet magasabb, mint a hitelkérelem benyújtását megelőző lezárt pénzügyi év üzemi eredményének tizenötszöröse.

  1. Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásához szükséges új eszközbeszerzés költsége, maximum a költség 30%-ig (kivitelezési és beüzemelési költségekkel együtt).
  2. Eszközbeszerzés a költség legalább 50%-ában.
  3. Infokommunikációs technológiai eszközök maximum 30 %-ig.
  4. Elektromos jármű beszerzése a beszerzendő új tárgyi eszközök elszámolható költségének 50%-ig.
  5. Immateriális javak – az elszámolható költség 10%-ig
  6. Szakértői díjak, tanácsadás, képzés az összes elszámolható költség 5%-ig.
  7. Minőség-, környezet- és egyéb irányítási rendszerekhez kapcsolódó költségek az összes elszámolható költség 2,5%-ig.

FONTOS! A megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazásához szükséges új eszközök költsége, valamint az új elektromos gépjármű beszerzésének költsége együttesen nem haladhatja meg az összes elszámolható költség 50%-át.

A program keretében felvett hitel tehát olyan célokra is felhasználható, mint például a megújuló energiát termelő vagy hasznosító eszközök beszerzése. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások napelemes vagy hőszivattyús rendszert és elektromos autó töltő állomást is telepíthetnek saját telephelyükre.

Mennyi a futamidő?

Minimum 10%-os mértékű, megújuló energiával kapcsolatos beruházást is tartalmazó projekt esetén a szerződéskötéstől számított legfeljebb 120 hónap, abban az esetben, ha a fedezeti körbe a kivitelezéssel érintett ingatlant is bevonják. Egyéb esetben a futamidő a kölcsönből beszerzendő új tárgyi eszköz amortizációs kulcsától függően 24 és 120 hónap között lehet. A törlesztés a megvalósítás után havonta, egyenlő tőketörlesztő részletekben történik.

FONTOS! A kérelmező vállalkozásnak Magyarországon, Budapesten kívül bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe kell legyen.

Ne maradjon le erről a kivételes lehetőségről! Regisztráljon nálunk MOST, és mi visszahívjuk a részletekkel kapcsolatban! A pályázatírás terhét is levesszük a válláról! 

+36 20 486 2533

info@maxtechsolar.hu

A Program teljes anyagát itt lehet elolvasni: