MIt jelent a bruttó elszámolás?
2085 Pilisvörösvár, Bécsi út 30.
2023. szeptember 13.

Mit jelent a bruttó elszámolás?

A bruttó elszámolás azt jelenti, hogy az áramszolgáltató más áron vásárolja meg az általunk a hálózatba betáplált energiát, mint amennyiért mi vásároljuk vissza az áramot a hálózatból. Ez azt eredményezi, hogy a befektetés megtérülési ideje kitolódik.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter nem hivatalos bejelentése alapján az általunk betáplált áram ára 13 forint lesz kWh-ként.

A 2023. szeptember 7. után leadott csatlakozási kérelmek esetén fogják a bruttó elszámolást alkalmazni. Ettől függetlenül továbbra is azt mondjuk, hogy a beruházás január 1-től is megéri, hiszen még így is jóval kedvezőbb napelemes rendszerrel energiát venni, mint bármilyen más esetben.

A kormány szeptembertől több területen is feloldja a visszatáplálási tilalmat, ami azt mutatja, hogy a kormány szerint is ugyanolyan szükség van a napelemes rendszerekre mint ezidáig.  Gulyás Gergely szeptember 13-ai nyilatkozata alapján a betáplálási stop Magyarország területének nagy részén 2024. január 1-től meg fog szűnni.

Amennyiben Önnek is van valamely áramszolgáltatóhoz beadott csatlakozási kérelme, amit még nem bíráltak el, akkor keressen bennünket minél előbb, mert a napelem rendszer mérettől függően akár milliós megtakarítást is jelenthet a családja számára!

Keressen megbízható cégünket bizalommal! 

+3620 486 2533

info@maxtechsolar.hu

Kérjen árajánlatot akár még MA! Kalkulátorunk segítségével csupán egy perc alatt felveheti velünk a kapcsolatot:

Kalkulátor