Hőszivattyú - Max-Tech Solar
2085 Pilisvörösvár, Bécsi út 30.

A hőszivattyú kétségtelenül az egyik legjobb megoldás a jövőben, mivel megújuló energia használata mellett lehetővé teszi a fűtést, hűtést és melegvíz előállítást anélkül, hogy káros anyagokat bocsátana ki.

A hőszivattyú lényege az, hogy energia felvétele történik egy adott forrásból (levegő, föld, víz), majd az energia leadása egy másik helyszínen történik meg a kívánt vagy szükséges hőmérsékleten. Háztartásokban sok hőszivattyút használnak, például hűtőszekrények és ruhaszárítógépek is ezen technológián alapulnak. A hagyományos hőszivattyús fűtési rendszerek mellett a hűtést és melegvíz-előállítást is biztosítják. A hőszivattyú-berendezés egy kültéri és egy beltéri egységből állhat, amelyek között az energiát (meleg vagy hideg) szállítják, és a beltéri egység kezeli a hőmérsékletváltozást, biztosítva a fűtést, hűtést és meleg vizet a különböző hőleadókhoz csatlakoztatva.

A hőszivattyúknak számos típusa létezik. Ahhoz, hogy a megfelelő típust kiválasszuk, érdemes szakember segítségét kérni, aki az ingatlan típusától és energetikai jellemzőitől függően segít a választásban. Az alacsony hőmérsékletű levegő-víz hőszivattyú tekinthető a leginkább hatékony megoldásnak, mivel alacsonyabb vízhőmérséklet is elegendő számára. Ha ezt a rendszert padlófűtéssel vagy felületfűtéssel kombináljuk, akkor a rendszer tehetetlenségéből adódóan hosszú ideig tartja meg a hőt is.

A hőszivattyús rendszer telepítése kezdetben jelentős beruházást igényel, ami általában többe kerül, mint a hagyományos fosszilis tüzelésű kazán felszerelése. A beruházás összes költsége több tényezőtől is függ, például a választott hőszivattyú típusától,  a ház méretétől, illetve attól, hogy a hőszivattyút milyen berendezésekhez, hőleadókhoz csatlakoztatják, például meglévő radiátorokhoz.

A jelentős befektetés ellenére a hőszivattyú élettartama alatt a kényelemnek, a megbízhatóságnak és az alacsonyabb energiaszámláknak köszönhetően elért megtérülés messze felülmúlja a költségeket.

Keressen bennünket bizalommal! Ingyenes helyszíni felmérésünk során minden kérdésére igyekszünk pontos válaszokkal szolgálni.