VP6-7.2.1.4-17 pályázat  - Max-Tech Solar
2085 Pilisvörösvár, Bécsi út 30.
2021. január 1.

VP6-7.2.1.4-17 pályázat 

Forrás: https://www.palyazat.gov.hu/vp6-7214-17-tanyk-hztartsi-lptk-villamos-energia-s-vzellts-valamint-szennyvzkezelsi-fejlesztsei

Legyen Önnek is saját napelem rendszere! Módosult a pályázatok benyújtása a Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztéseire. 

MEKKORA A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE?

2 milliárd forint.

MEKKORA A PÁLYÁZHATÓ ÖSSZEG?

200-6.200 eFt

MIKOR LEHET VÁRHATÓAN BENYÚJTANI A PÁLYÁZATOT?

2017. április 5. naptól 2022. november 12. napjáig.

KIK VEHETIK IGÉNYBE?

Azon 18. életévét betöltött, cselekvőképes személy, aki:
a. a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban (folyamatosan) életvitelszerűen a fejlesztéssel érintett tanyán, mint lakóhelyén, vagy a lakóhelyével azonos településhez tartozó tanyán, mint tartózkodási helyén él (a lakcímkártya és a személyazonosító igazolvány másolatával kell igazolni, mely a kérelemhez csatolandó), és
b. a tanya a körzeti földhivatali nyilvántartás szerint legalább részben saját, vagy legalább részben közeli hozzátartozója tulajdonában van.

MIK A PROJEKT TERÜLETI KORLÁTOZÁSAI?

Jelen felhívásra tanyák korszerűsítésére támogatási kérelem az alábbi területi korláttal nyújtható be: Az alábbi tanyás térségek külterületein fekvő tanyák, vagyis állandó lakás célú ingatlanok: Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád-Csanád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász- Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes települése, továbbá Pest megye Ceglédi, Dabasi, Monori (kivéve Gyömrő), Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei járásának települései.
Amennyiben nem a támogatást igénylő kizárólagos tulajdonában van a fejlesztéssel érintett ingatlan, abban az esetben szükséges az ingatlan tulajdonosának/tulajdonosainak hozzájáruló nyilatkozata a fejlesztéshez.

MI NEM TÁMOGATHATÓ?


– amennyiben tanyás térségeken kívül helyezkedik el a fejlesztés helyéül szolgáló település,

– amennyiben a tanyás települések belterületén helyezkedik el a fejlesztendő ingatlan.

IGÉNYBE VEHETŐ NAPELEM RENDSZER KIÉPÍTÉSÉRE A TÁMOGATÁS?


Igen. A felhívás keretében támogatható a háztartási léptékű szigetüzemű, vagy hálózatra kapcsolt villamos energia rendszer kiépítése:
– villamosenergia-ellátást biztosító fejlesztés, beleértve a megújuló energiával történő fejlesztést. (opcionálisan: már meglévő vezetékhálózat rekonstrukciója)

Tanyánként a támogatási összeg megújuló energiát tartalmazó berendezés kiépítése esetén az alábbiak szerinti bontásban:
– legfeljebb 5 kW teljesítményű rendszer esetén maximum 450.000 forint/kW;
– legfeljebb 10 kW teljesítményű rendszer esetén maximum 400.000 forint/kW.

A támogatási kérelem mellékleteként be kell nyújtani egy az illetékes áramszolgáltató által kiadott igazolást/kimutatást arról, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 naptári hónapban mekkora volt a tényleges villamos-energiafogyasztás a fejlesztéssel érintett tanyán, alátámasztva ezzel a beszerelni kívánt rendszer szükségességének realitását.

A tervezett berendezés maximális kapacitása az elmúlt 12 hónap tényleges villamos- energia fogyasztásának 110%-a lehet, azonban maximum 10 kW teljesítménnyel rendelkező rendszer támogatható.

Azon tanyák esetében, ahol nem igazolható az éves villamosenergia-fogyasztás – vagy, mert az elmúlt 10 évben nem rendelkeztek villamos-energia ellátással, vagy olyan módon (pl. aggregátorral) állítottak elő villamos-energiát, hogy nem határozható meg objektíven az éves fogyasztás mértéke, vagy nem igazolható az almérőn mért éves fogyasztás – ott legfeljebb 3,5 kW-os napelemes rendszer kialakítása támogatható. Napelemes fejlesztések esetében a beszerelni kívánt inverter teljesítménye maximum 30%-al haladhatja meg a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónap átlagában mért villamos- energiafogyasztást.

A támogatási kérelmet benyújtó szervezetek az együttműködés keretében vállalják, hogy: – projektjük megvalósításával hozzájárulnak a tanyán lévő életfeltételek javulásához,
– projektjük megvalósításával hozzájárulnak a tanyák infrastrukturális fejlesztéséhez,
– a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.

Támogatási intenzitás: 95% Előleg: 50%

Teljes körű szolgáltatásunk során levesszük a pályázatírás terhét is a válláról, így Ön mentesül minden papírmunka alól.
A további részletekkel kapcsolatban keressen bennünket bizalommal!

Bővebb információk:
Zehetmayer Ferenc, villamosmérnök
 +36/20-486-2533
 zehetmayer.ferenc@maxtechsolar.hu